Dankwoord

Ik heb hard gewerkt om mijn droom waar te maken en om in alle opzichten een zo hoog mogelijk kwalitatief product voor u neer te leggen. Echter dit was me niet gelukt als ik niet omringd was door mensen die uitstekende prestaties geleverd hebben. Ieder in zijn eigen vakgebied heeft op een of andere manier bijgedragen om dit project tot een goed einde te brengen.

Allereerst wil ik graag mijn speciale dank uitspreken aan Andrea Beck die een gedeelte van haar prachtige en waardevolle levenswerk aan mij heeft toevertrouwd. Voor al haar tips en ideeën en ervaringen die zij met mij deelde, zodat ik er voor de Nederlandse en Belgische lezertjes iets moois van heb kunnen maken. Ontzettend veel dank aan de Palásthy Bt. en de OOK-Press drukkerij die ervoor gezorgd hebben dat het boek in een mooi, strak en uitnodigend jasje gegoten werd. Mijn dank gaat in het bijzonder uit naar vier waardevolle mensen die mij geholpen hebben om van De Geheimenfee een leuk, grappig Nederlands kinderverhaal te maken. Deborah en Hilde Volk die de eerste ruwe vertaling onder de loep hebben genomen en adviezen hebben gegeven; mijn vriendin Ina de Ruiter, met wie ik samen tijdens urenlang (lees)plezier nog meer plooien heb kunnen wegstrijken; mijn redactrice Saskia Schouten, die het hele verhaal met een soepele, smaakvolle Nederlandse saus besprenkeld heeft en het boek daarmee heeft afgemaakt. Dankbaarheid ben ik ook verschuldigd aan mijn kritische maar zeer enthousiaste proeflezers, die de tijd hebben genomen om hun kinderen en kleinkinderen de geheimensprookjes voor te lezen: Fenny, Ina, Moes, Mirjam, Jureen en Jane. Hun mening heeft er in grote mate toe bijgedragen dat ik in het succes van De Geheimenfee zonder twijfel kon blijven geloven.
Zij verdienen allemaal mijn oprechte dank en waardering.

Tot slot wil ik graag mijn kinderen, hun vader, mijn vrienden en Hongaarse familie hartelijk bedanken voor hun aanmoediging en steun. Ze hebben zowel fysiek als mentaal voor mij klaargestaan tijdens dit plezierige maar ietwat soms zware avontuur. Dank jullie wel dat jullie er zijn en van ver of van dichtbij in mij bleven geloven. Door jullie bleef ik geïnspireerd. Ik hou van jullie. 

PROOST!