Over de auteur

Andrea Beck is geboren in 1977 in Boedapest, Hongarije. Ze behaalde haar diploma communicatie en economie. De liefde voor kinderen en boeken, evenals voor het schrijven, heeft ze al vanaf heel jonge leeftijd. Als moeder, schrijfster en als een gewoon mens staat zij achter het motto:  Geef het nooit op! Dat heeft haar er in moeilijke situaties talloze keren doorheen geholpen.

Het primaire doel van haar schrijven is, dat men zich al in de kindertijd de optimistische levensopvatting eigen kan maken, net als het zelfvertrouwen, geloof en vertrouwen in het goede en in onszelf, en dat vervolgens verder ontwikkelen door haar verhalen. Hiermee kunnen we levenslange kracht en hulp bieden aan onze kinderen en onszelf.

Haar eerste boek, getiteld De Geheimenfee, bevordert het positief denken en de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. Dit kinderboek verscheen in 2011 met tien verhalen en in heel korte tijd kreeg ze een groot aantal lezers als fans. In 2013 kreeg haar boek een nieuw uiterlijk en werd uitgebreid met vier nieuwe sprookjes. Dit complete boek verschijnt in maart 2018 voor het eerst in het buitenland namelijk in Nederland en België.

Het tweede deel van de reeks De Geheimenfee met de titel De Geheimenfee – De GeheimenClub verscheen in december 2013. (In Nederland en België wordt dit boek verwacht in oktober 2018).

Beide delen kregen een eervolle nominatie voor de Goudenboekenprijs 2013 van Libri, van de in 2013 verschenen meest succesvolle boeken.

In 2014 werd de reeks uitgebreid met twee nieuwe delen. In de zomer verscheen het derde deel van de reeks getiteld: De Geheimenfee – De GeheimenAcademie, in december volgde het vierde deel: De Geheimenfee – Het Boek van de Feeën. Dit kwam vrijwel direct op de succeslijst.

In 2014 kreeg de reeks weer twee nominaties op de lijst TOP30 tussen de in 2014 verschenen kinderboeken voor de Goudenboekenprijs van Libri. Deze keer mochten het derde en vierde deel meedoen met de competitie.